Cum sa supravietuiesti relatiei cu un narcisic? Se duce narcisicul in terapie? (4 din 8)?

Narcisismul este adesea asociat cu o lipsă de conștientizare a problemei și cu o rezistență la căutarea ajutorului sau la schimbare. Din acest motiv, narcisicii pot fi mai puțin predispuși să caute ajutor în comparație cu alte tulburări sau cu alte probleme de sănătate mentală.

Cu toate acestea, există excepții, iar unele persoane cu trăsături narcisiste pot căuta ajutor atunci când devin conștiente de impactul negativ pe care îl au asupra vieții lor sau a relațiilor lor. Motivația pentru căutarea ajutorului poate varia, de la dorința de a îmbunătăți relații sau cariera la conștientizarea propriei lor suferințe emoționale.

Este important de subliniat că terapia sau consilierea pot fi eficiente în tratarea narcisismului sau a trăsăturilor narcisiste, cu toate că progresul poate fi dificil și lent. Terapeuții specializați în tulburări de personalitate pot lucra cu persoanele cu narcisism pentru a le ajuta să înțeleagă mai bine trăsăturile lor, să dezvolte empatie și să îmbunătățească relațiile cu ceilalți.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum sa castigi o cearta, folosind tehnici FBI si Echilibrul Nash-vreti liniste sau dreptate?

Afantazia: sau cum e sa traiesti cu o minte oarba

Crezi ca daca ii multumesti pe toti esti o persoana buna? Despre fawning si people pleasers