Cum sa supravietuiesti relatiei cu un narcisic? (5 din 8) Narcisismul poate avea rădăcini în copilărie și poate continua în viața adultă.

Există diferite teorii despre cum se dezvoltă narcisismul, dar unele posibile cauze includ:

1. Experiențe din copilărie: Traume, neglijență sau abuzul din copilărie pot contribui la dezvoltarea trăsăturilor narcisiste. Un copil care nu primește suficient sprijin emoțional sau care este pus într-o poziție în care trebuie să se apere poate dezvolta o imagine de sine exagerată pentru a face față incertitudinii.

2. Modelarea comportamentului: Copiii pot observa și să învețe comportament narcisist din modelele din jur, cum ar fi părinți sau membri ai familiei care au trăsături narcisiste.

3. Recompense sociale: În societățile care pun un accent mare pe succesul, faima și imaginea de sine, un individ cu trăsături narcisiste poate primi recompense sociale pentru acest comportament, ceea ce îl poate întări.

În ceea ce privește combinarea narcisismului cu abuzul de alcool, este important să înțelegem că alcoolul poate accentua și mai mult trăsăturile narcisiste și poate duce la comportamente abuzive. Alcoolul poate reduce inhibițiile și poate face ca un narcisist să fie mai agresiv sau mai manipulativ în interacțiunile cu ceilalți. De asemenea, alcoolul poate agrava starea emoțională a unei persoane și poate contribui la comportamentele impulsive și de risc, care pot avea impact negativ asupra relațiilor.

Abuzul de alcool și narcisismul pot crea o combinație toxică care poate afecta grav sănătatea mentală și emoțională a individului și relațiile lor. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum sa castigi o cearta, folosind tehnici FBI si Echilibrul Nash-vreti liniste sau dreptate?

Afantazia: sau cum e sa traiesti cu o minte oarba

Crezi ca daca ii multumesti pe toti esti o persoana buna? Despre fawning si people pleasers